Vi söker fler bolag

Moment Groups målsättning är att vara en av de ledande aktörerna som formar framtidens upplevelseindustri. Koncernens verksamhet bedrivs i fyra affärsområden och målsättningen är att både växa inom befintliga segment och möjliggöra nya affärsområden. Tillväxtambitionen är tydlig och intressanta förvärvsmöjligheter utvärderas löpande. Det resulterade i att Moment Group under 2017 förvärvade Brand Engagement-byrån Minnesota Communication och aktivitetscentret Ballbreaker, och att koncernen därmed totalt sett växte med 22% under året. I juni 2018 genomfördes nästa förvärv då genom ett andra aktivitetscenter – STAR Bowling.

Här nedan kan du läsa mer om de tre förvärv som har gjorts sedan 2017 och har du en verksamhet inom upplevelseindustrin som kan passa in i vår koncern är du varmt välkommen att höra av dig till mig.


Josefin Dalum
tf VD/Koncernchef & Group CFO
josefin.dalum@momentgroup.com

 

 

 

 


Tre förvärv som genomförts sedan februari 2017

Förvärv nummer 1 under 2018 – STAR BOWLING

Den 19 juni 2018 förvärvades Star Bowling. STAR är ett aktivitetscenter med tillhörande mat- och dryckesservering av hög klass med en yta på ca 3000 kvm och kapacitet för upp till 780 gäster. STAR är beläget i centrala Göteborg och har sedan starten 2004 varit en omtyckt mötesplats.

Så här kommenterade Moment Groups koncernchef förvärvet:

– När vi nu förvärvar ännu ett välskött och framgångsrikt aktivitetscenter, denna gång med placering i Sveriges näst största stad, stärker vi ytterligare vår position inom segmentet där vi ser en stor potential för fortsatt tillväxt, säger Pelle Mattisson, VD/Koncernchef  Moment Group.

Förvärv nummer 1 under 2017 – MINNESOTA COMMUNICATION

Den 1 februari 2017 förvärvades Minnesota Communication. Minnesota Communication grundades som en eventbyrå för 16 år sedan och bedriver idag verksamhet inom Brand Engagement. Minnesotas affärsidé är att skapa delaktighet och engagemang genom möten, upplevelser och digitala lösningar.

Så här kommenterade Moment Groups koncernchef förvärvet:

Minnesota har framgångsrikt tagit en spännande position inom eventbranschen med sitt fokus på Brand Engagement. När de nu kan agera inom vår upplevelsekoncern kommer vi tillsammans att kunna få full utväxling på bredden av kompetenser, geografisk spridning i Norden och etablerade kundrelationer. Genom detta förvärv tar vi nästa steg i vår expansionsplan, säger Pelle Mattisson, VD/Koncernchef Moment Group.

Förvärv nummer 2 under 2017 – BALLBREAKER

Den 1 november 2017 förvärvades Ballbreaker. Ballbreaker är ett modernt aktivitetscenter på 3900 kvm på Kungsholmen i Stockholm med tillhörande mat- och dryckesservering. Anläggningen har kapacitet för 900 gäster varav 300 kan erbjudas möjlighet till middagssittning.

Så här kommenterade Moment Groups koncernchef förvärvet:

– Moment Groups tillväxtstrategi bygger på att utveckla nuvarande affärsområden samt att succesivt expandera verksamheten till nya segment inom upplevelseindustrin. Genom att förvärva Ballbreaker och går vi in i ett nytt och spännande segment som bygger på att gästen själv tar en aktiv del i sin upplevelse tillsammans med vänner, kollegor och familj, säger Pelle Mattisson, VD/Koncernchef Moment Group.