VD har ordet 1 februari 2016

Pelle_MattissonPelle Mattisson ny VD och koncernchef för 2E Group.

Styrelsen för 2E Group har rekryterat Pelle Mattisson som ny VD och koncernchef. Han efterträder Hélène Gustavii som lämnar koncernen för nya utmaningar. Pelle Mattisson tillträder tjänsten den 1 februari 2016.

Pelle Mattisson arbetade åren 2007-2014 inom Stampen Media Group. De två senaste åren i rollen som koncernchef och dessförinnan som affärsområdeschef med uppgift att bygga Stampen Media Partner, gruppens verksamhet inom tillväxtmedier och medieinvesteringar. Tidigare har han arbetat inom riskkapitalbranschen och som managementkonsult. Pelle har även lång erfarenhet från styrelsearbete och idag sitter han bl a i styrelsen för Västsvenska Handelskammaren.

– VD-skiftet har sin grund i styrelsens ambition att söka en bredare inriktning av 2E Group-koncernen, säger Jan Friedman, styrelseordförande för 2E Group.

– Vi skall givetvis fortsätta att med kompetens och omsorg förvalta och utveckla allt vi gör nu. Men i de befintliga arenorna, där våra huvudsakliga verksamheter idag bedrivs, finns naturliga begränsningar i möjligheterna att kunna växa organiskt. För att grunda för en vidare expansion inom upplevelseindustrin har vi därför rekryterat Pelle Mattisson. Vi tror att han har rätt profil för uppgiften och hälsar honom varmt välkommen, fortsätter Jan Friedman.

– 2E Group har idag en stark position inom delar av upplevelseindustrin. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla koncernens nuvarande affärsområden, samt att succesivt expandera verksamheten till nya segment inom upplevelseindustrin, säger Pelle Mattisson.

Pelle Mattisson tillträder tjänsten den 1 februari och kommer att utgå från koncernens kontor i Göteborg.