RBU och Minnesota gör tyst podd

Minnesota - part of Moment Group. Det senaste året har debatten om LSS tagit stor plats i media. Många har förlorat sin personliga assistans och bara 1 av 10 som ansöker om assistans för första gången får den beviljad. För att uppmärksamma det har Minnesota och RBU producerat podden 11 000 röster där RBU:s medlemmar öppenhjärtigt berättar om sina liv.

I sju poddavsnitt pratar RBU:s medlemmar bland annat om när orken tryter, hur skolan fungerar och om syskonrelationer. Här finns också Sveriges första tysta podd-avsnitt: ”Vad händer när assistansen försvinner?” – Vi gör ett tyst avsnitt för att visa på dramatiken när assistansen försvinner. Det blir helt enkelt inte möjligt att göra någonting. Därför känns det väldigt värdefullt att kunna bidra med de resurser vi på Minnesota har i kampen för att alla barn ska få maxa livet, säger Nathalie Amelander projektledare på Minnesota.

RBU (Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar) kämpar för ett rättvist samhälle där varje barn, även med funktionsnedsättning, ska kunna uppnå sin fulla potential.

Podden är en del av kampanjen med samma namn, ”11 000 röster”, som syftar till att uppmärksamma de familjer som har barn med funktionsnedsättning.

– Vi vill även nå de föräldrar och anhöriga som kanske inte har någon att vända sig till idag. Det finns ett stort behov av socialt nätverk, kunskap och att tillsammans med andra arbeta för förändring och där fyller RBU en viktig funktion, säger Henrik Petrén, Generalsekreterare på RBU.

Brand Engagement byrån Minnesota har jobbat pro-bono för RBU sedan 2015. Acast har valt att publicera samtliga avsnitt kostnads- och reklamfritt. Lyssna här: www.acast.com/rbu.

Arbetsgrupp Minnesota:
Nathalie Amelander – Projektledare      
Johan Lundin – Copy
Jannice Andersson – AD                          
Sofia Thomasson – Planner

Kontakt: Henrik Petrén, RBU:henrik.petren@rbu.se eller 070-8897544
Nathalie Amelander, Minnesota nathalie.amelander@minnesota.se eller 070-8634571
 

 

Minnesota Communication grundades 2001 och är Sveriges enda Brand Engagement byrå. Idag har byrån 27 medarbetare och 2017 omsatte Minnesota 90 miljoner kronor. Minnesota har de senaste åren vunnit Gyllene Hjulet fyra gånger tillsammans med Atea, Fastighetsbyrån och Skandia. ATG, HP, KTH, SEB och Försvarsmakten är några andra av de kunder Minnesota har fått förtroendet att samarbeta med. Minnesota ägs av Moment Group. Mer information finns på www.minnesota.se.