Minnesota Communication förvärvar kreativt filmproduktionsbolag

Minnesota Communication förvärvar filmproduktionsbolaget Filmriding och bolagets medarbetare flyttar in hos Minnesota som därmed förstärks med kompetens inom storytelling, manus, regi, producentskap, foto och redigering.

M  I  N  N  E  S  O  T  A    C  O  M  M  U  N  I  C  A  T  I  O  N  –   P A R T  O F  M O M E N T  G R O U P

Filmriding är specialiserade på att kommunicera med rörlig bild, content, det journalistiska perspektivet och storytelling. Med den breda kompetens de har skapar de rörligt media från ax till limpa och har under de femton år de funnits skapat en bred kundportfölj och tar med sig en gedigen erfarenhet när de nu ansluter till Minnesotas team.

”Förvärvet av Filmriding handlar om att möta marknadens efterfrågan — rörlig bild fortsätter att växa inom i princip alla kommunikationsdiscipliner. Dessutom är det fantastiskt att få ett helt gäng nya skickliga kollegor till vårt befintliga starka team”, säger Andy Pimmeshofer, VD Minnesota Communication.

”Filmriding har två sidor, en journalistisk oberoende, och en kommersiell. Att få ingå ett partnerskap där båda dessa sidor kan utvecklas och förfinas är vår uppsida i affären. Vi ser också att framtiden ställer nya krav på film- och tv-produktion. Inte minst när det gäller att gifta dessa produktioner med möten och event. Därför är det superintressant och väldigt roligt att nu få jobba med några av dem som kan eventbranschen allra bäst. Det här kommer göra att vi tillsammans kommer accelerera in i framtiden”, säger Niklas Hyland, grundare och VD på Filmriding & Company.

Ambitionen med att tillföra ytterligare kompetens och erfarenhet inom film är primärt att de ska jobba med Minnesota, men även med systerbolaget inom affärsområdet, Göteborgsbaserade Hansen, som i sitt erbjudande och inom sina kunduppdrag arbetar allt mer med content och kommunikationen där rörligt media är en väsentlig del.

”Våra nya kollegor i koncernen kommer att tillföra mycket kompetens och energi till våra eventbolag och jag tror också att flera av våra andra starka bolag och varumärken i koncernen kommer att hitta många spännande möjligheter till samarbeten kopplat till rörligt media”, säger Martin du Hane, VD & Koncernchef Moment Group.