Cirkusbygningen i Köpenhamn – vår ikoniska Green Key-certifierade arena

Nästa år firar vi 20-årsjubileum i Cirkusbygningen i Köpenhamn! Det kanske starkaste konceptet för middagsshower i Skandinavien – Wallmans – tog för två decennier sedan över denna imponerande arena i hjärtat av den danska huvudstaden. Med sitt fantastiska auditorium för upp till tusen middagsgäster och en takhöjd som möjliggör spektakulära akrobatiknummer, erbjuder Cirkusbygningen hållbara upplevelser i världsklass. Sedan 2022 är arenan Green Key-certifierad, vilket bevisar att man genom nytänkande och varsamhet lyckas bedriva en hållbar verksamhet i denna magnifika byggnad med nästan 140 år på nacken.

C I R K U S B Y G N I N G E N  – P A R T  O F  M O M E N T  G R O U P

Cirkusbygningen är den äldsta i sitt slag i Europa och invigdes med en gigantisk fest den 8 maj 1886. Sedan dess har byggnaden varit värd för en mängd olika danska och internationella cirkustrupper tills Wallmans, för snart 20 år sedan, flyttade in och sedan dess har Wallmans Dinnerparty huserat i arenan.

Cirkusbygningen certifierades med Green Key 2022, en av de mest utbredda miljöcertifieringarna inom upplevelse-branschen. Genom certifieringen visar Cirkusbygningen att den historiska byggnaden uppfyller strikta miljökrav inom områden som energi, vatten, rengöring och användning av ekologiska råvaror.

– Omtanke om människor och miljön är en viktig del av vår identitet här i Cirkusbygningen. Därför arbetar vi ständigt med att bli bättre och stärka vår hållbara profil inom alla områden av vår verksamhet – samtidigt som vi skapar upplevelser av världsklass,  säger Christian Sunn, VD för Cirkusbygningen.

I snart 20 år har Wallmans Dinnerparty varit Cirkusbygningens fasta underhållningsshow. Wallmans är den största och kanske mest imponerande middagsunderhållningen i Köpenhamn. Konceptet handlar om att bjuda gästerna på en underhållande och oförglömlig kväll där show, mat & dryck och de skickliga artisternas omtanke skapar en fantastisk fest för alla sinnen.

Förutom Wallmans Dinnerparty spelar Cirkusbygningen idag en betydande roll i både danska och internationella sammanhang. Arenan kan hysa både affärsrelaterade och sociala evenemang och rymmer mellan 200 och 1000 gäster. Det gör den till en idealisk plats för allt från företagsevenemang, prisutdelningar och jubileum till kongresser, konferenser och möten.

Cirkusbygningen är en av Moment Groups sex arenor för show och event, alla belägna i Skandinaviens fyra största städer och verksamma inom affärsområdet Wallmans Group.