Björn Skifs tar sin succéshow ”En Värld Av Skifs” till Amiralen i Malmö hösten 2023 och Rondo i Göteborg våren 2024.

Efter att ha spelat för utsålda hus under två säsonger i Stockholm, tar Björn Skifs sin succéshow ”En Värld Av Skifs” till både Malmö och Göteborg. Den 5 oktober blir det premiär på Amiralen och den 1 februari 2024 blir det premiär på Rondo. Det är dessutom första gången som Björn står på dessa båda klassiska krogshowscener.

Han har stått på scen i över 60 år och är en av Sveriges mest folkkära artister. Sedan september 2022 har Björn Skifs spelat sin hyllade show En Värld av Skifs på Hamburger Börs i Stockholm, tillsammans med sitt tiomannaband, under ledning av Hans Gardemar. Mottagandet har varit överväldigande från både recensenter och publik. Hösten 2023 kommer han till Malmö och i februari 2024 flyttas showen vidare till Göteborg.

 

”En Värld av Skifs har blivit mer kritikerrosad och publikhyllad än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Vi har haft fullkomlig biljettrusning och har haft helt utsålda kvällar och lyriska gäster under två säsonger, vilket Björn är så värd. Därför känns det fantastiskt att vi nu kan berätta att Björn Skifs fortsätter showa, i både Malmö och i Göteborg” säger Mikael Gordon-Solfors, producent för ”En värld av Skifs”.

Björn Skifs behöver egentligen inte någon närmare presentation. Rösten som startade det svenska musikundret och satte Sverige på den musikaliska världskartan har under årtionden förgyllt vår tillvaro med hits som ”Hooked On A Feeling”, ”Michelangelo”, ”Håll mitt hjärta” m.fl. Men framförallt har Björn alltid varit och är den mångsidiga underhållaren. En Värld av Skifs speglar delar av Björns fantastiska karriär och är en kavalkad av musik, hits, humor och minnen, i en praktfull uppsättning skapad av Pernilla Skifs, under musikalisk ledning av Hans Gardemar och ett tiomannaband bestående av några av Sveriges absolut bästa musiker.

-Det känns fantastiskt kul att intresset är så stort så att vi nu kan fortsätta i Malmö i höst och sen även i Göteborg till våren 2024. Att gensvaret skulle ligga på denna nivå är faktiskt svårt för mig att förstå. Men naturligtvis enormt roligt och tacksamt”, säger Björn.

Björn har aldrig tidigare gjort en krogshow i Malmö. När han besökte Malmö senast var det på Malmö Arena hösten 2018, i samband med turnén ”Bitar ur mitt liv”. Men nu blir det alltså krogshowpremiär i Malmö, på den anrika krogshowscenen Amiralen den 5 oktober 2023. 

Sist Björn showade i Göteborg var 2005 på Eriksbergshallen. Senast han besökte Göteborg var på Scandinavium hösten 2018, även där i samband med turnén ”Bitar ur mitt liv”. Den 1 februari blir det Göteborgspremiär för ”En värld av Skifs”. Det blir också första gången som Björn gör en krogshow på Rondo.

Biljetterna släpps till försäljning den 24 maj via Showtic.se 

  

Fakta En Värld av Skifs

Produktion

Artist: Björn Skifs

Regi/Koreografi: Pernilla Skifs

Kapellmästare/Arrangör: Hans Gardemar

Producent: Mikael Gordon-Solfors

Produktionsbolag: 2Entertain

Premiär: 5 oktober 2023 Amiralen i Malmö. 1 februari 2024 på Rondo i Göteborg
Biljettsläpp: 24 maj via Showtic.se 
Pressbilder: Björn Skifs – En Värld av Skifs

 

2Entertain part of Moment Group